Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 27-09-2010 14:40:16
Geldzaken & Recht

Notaris

Courier,
dat de uitleg over het wezen van de derdenrekening en wat er vooral niet mee mag gebeuren ts niet rechtstreeks wat aangaat kan ik deels volgen. heb ook nooit aangegeven dat dit voor ts bestemt was. heb alleen aangegeven dat jouw oplossing niet mogelijk is. maar ja, dat past natuurlijk weer niet in jouw straatje en dus verdiep je daar niet in. het bft (en met het bft ook de knb) zijn (terecht) onverbiddelijk. op die constructie staat ontslag uit het ambt.

en de reden waarom ts zou behoren te twijfelen is ook al meerdere keren aangegeven (ook door anderen). je hoort ongeveer te weten hoeveel restschuld je nog hebt. je krijgt toch niet voor niets ieder jaar een jaaroverzicht van je bank? en dan ineens eind januari (dan heb je die opgave vaak net binnen en zat ts bij de notaris) is er € 30.000,-- spontaan verdwenen/kwijtgescholden/hoeft er minder afgelost te worden?

maar het is al lang (ook bij anderen) duidelijk dat in jouw wereld de consument altijd zielig is en gelijk heeft en dus er beter van moet worden.

en de pragmatische oplossing is al vaker aangedragen en staat ver van jouw bijdrage.

overigens wil ik nogmaals (overigens totaal ten overvloede) vermelden dat ik geen enkele collega-notaris heb.