Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 27-09-2010 14:45:54
Geldzaken & Recht

Afstand doen van koopwoning

Courier,
lees nou eerst mijn pragmatische oplossing inzake de schuldigerkenning voordat je weer in herhaling valt.

als er overwaarde is en de ex kan/wil die overwaarde niet meefinancieren in een nieuwe hypotheek, dan kun je gewoon werken met een schuldigerkenning. de vordering uit hoofde van onderbedeling wordt dan middels novatie omgezet in een geldlening. en weg is de schenking en de belastingdienst stelt geen vragen! (volg je overigens de weg van de novatie stelt de belastingdienst bij gebrek aan kennis en mankracht vaak ook geen vragen) maar blijkbaar heb jij die lenigheid van geest niet om die pragmatische instelling te bekijken.

en of je wel of geen samenlevingscontract hebt terwijl je samenwoont maakt voor het hele verhaal niets uit. het samenlevingscontract heb je vooral nodig tegenwoordig om de hogere vrijstelling voor de erfbelasting binnen te halen, fiscaal partner te zijn (waarschijnlijk per 1-1-2011) en om elkaar aan te kunnen wijzen tot begunstigde voor het partnerpensioen. verder regelt dat niets inzake het probleem waar ts hier tegenaan loopt.