Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 27-09-2010 20:14:10
Huishouden & Energie

Vergelijking energieleveranciers

Gebruikersnaam: basrose

energieprijzen vergelijken

als je de consumentensites afstruint zoals ik, dan kom je er snel achter dat je niet moet veranderen als je tevreden bent. in 99% van de gevallen ben je bij verandering op jaarbasis duurder uit dan goedkoper, ondanks alle mooie praatjes van onze energieboeren. bovendien loopt je behoorlijk veel kans om in een administratieve puinhoop te belanden, die niet of met moeite tegen hoge kosten wordt rechtgebreid. over de prijzen nog het volgende. de kassaredactie heeft een onderzoekje gepubliceerd (peildatum 5-1-2008) waaruit zou blijken dat je honderden euro's op jaarbasis zou kunnen bezuinigen. de cijfers zijn echter onzuiver verzameld. de vergelijking is namelijk gebaseerd op een gewoon/normaal tarief en een actietarief. dat is dus appels met peren vergelijken. zo'n actietarief geldt maar voor 1 jaar en daarna ga je dubbeldik betalen. eigenlijk is dit een zeer kwalijke zaak van de kassaredactie. ze publiceren cijfers die hoogst misleidend zijn voor de consument en als je je als consument toch laat leiden door deze cijfers, dan is er dus sprake van dwaling. wel is het positief te waarderen dat ze in de tekst aangeven dàt er sprake is van een actietarief, zodat een bewuste consument niet in deze valkuil terecht komt.

vergelijking energieprijzen:

energieleveranciers-beoordelingen van gebruikers:

http://www.energieleveranciers.nl/energie/energie.asp?ac=list&zok_code=energie_all">http://www.energieleveranciers.nl/energie/energie.asp?ac=list&zok_code=energie_all

je moet er wèl rekening mee houden dat sommige firma’s erg hoog in het lijstje staan omdat een aantal reviews zijn geschreven door mederkers van het betreffende energiebedrijf zelf. in die zin is dit dus ook een vrij waardeloos lijstje!!!

zie verder:

http://www.vergelijk.nl/energie/">http://www.vergelijk.nl/energie/

http://www.vergelijk.nl/p/energie.html">http://www.vergelijk.nl/p/energie.html

http://www.energieprijzen.nl/">http://www.energieprijzen.nl/

http://www.gaslicht.com/">http://www.gaslicht.com/

ik doe bewust geen uitspraak over afhankelijk danwel onafhankelijk. de achtergrond daarvan is, dat ik het gewoon niet weet en kan beoordelen.

sukses en met vriendelijke groet, readac.