Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 28-09-2010 17:36:27
Geldzaken & Recht

Afstand doen van koopwoning

[quote=invalide schreef op dinsdag 28 sep 2010, 17:26]als je zegt dat je van plan bent om te emigreren en dan is er moeilijker iets te halen en je het voor die tijd wilde regelen is het meestal sneller opgelost.

de bank wil jou als garantie niet kwijt, verder niets.
dus als je zegt een serieus plan te hebben om nederland te verlaten, maar je weet nog niet precies wanneer, lieg je niet en is de kans op slagen groter.

of je ooit en wanneer hoef je niet te vermelden.
maar zo krijgt je ex de volledige woning sneller op 1 naam.

het eventuele schenkingsrecht over de waarde is niet over de woning maar woning minus hypotheekschuld dus zal vermoedelijk niet zo groot zijn.
verder hoef je in dat geval niet de normale verkoop waarde te nemen maar mag je ook executie waarde als norm nemen.

dus doe alsof je serieuze plannen hebt en als je gelovig bent, tot ziens in de hemel....

een en anders is niet sneller geregeld als je aangeeft te gaan emigreren. dat staat er helemaal los van. is het niet geregeld op het moment dat je land uitgaat, dan blijft de bank rustig wachten tot je een keer terug bent.

daarnaast vraag ik me af hoe je er bij komt dat je de executiewaarde mag hanteren bij een verdeling. dat is juist vragen om schenkingsproblemen. bij een verdeling moet een woning tegen de reële waarde worden verdeeld. die zou je immers bij verkoop ook gerealiseerd hebben en dan zou er daar ook in delen. uiteraard is verkoopwaarde rekbaar, maar niet zo rekbaar dat je maar even de executiewaarde mag nemen.