Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edwardus
edwardus - 30-09-2010 10:20:29
Huishouden & Energie

C.v. t.o.v. gaskachel

Die €30 zijn natuurlijk niet voor de kosten van gas. die kosten gaan op aan installatie-kosten, afschrijving en onderhoud en je hebt geen aparte warmwatervoorziening (geiser / boiler) meer nodig, dus dat kun je schrappen. wat je er voor terugkrijgt is wat extra comfort, d.w.z. overal in huis warmte i.p.v. alleen rondom de kachel en een (evt. programmeerbare) thermostaat die de temperatuur constanter houdt. overigens vind ik €30 in de maand niet eens duur voor een cv waar je zelf geen omkijken meer naar hebt. de aanleg, onderhoud en afschrijving van een cv zijn waarschijnlijk veel duurder dan dat, uitgesmeerd over 10 jaar.

hopelijk gaat een nieuwe hr ketel zelfs zuiniger om met gas dan de gaskachel en we weten allemaal hoeveel gast elke maand kost.

het voordeel van een gaskachel is dat als het koud is, kun je de kachel aan doen, er pal voor gaan zitten en je hebt 't meteen warm(er). bij een cv gaat dat allemaal wat gelijkmatiger. voordeel van een programmeerbare thermostaat: je kun 't zo regelen dat je huis al warm is zodra je wakker wordt / thuiskomt. en dan ben je uiteraard dat grote ruimteverslindende ding in de kamer kwijt.