Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 04-10-2010 12:28:20
Geldzaken & Recht

Abn overlijdens risico verzekering en hypotheek

1bakellende,
vooropgesteld vind ik de mening van de notaris (of zijn medewerker) hier in het geheel niet op zijn plaats. het is niet aan de notaris om te oordelen of een schadeclaim terecht is en al helemaal niet bij wie u die zou moeten indienen. deze uitspraak is zelfs klachtwaardig als hij gedaan is zoals u aangeeft. maar dat verder ter zijde.

of u enige kans hebt bij de abn amro bank is maar de vraag. vaak is het tegen zulke instanties een kwestie van een hele lange adem hebben. en de bank heeft over het algemeen de langste adem. u kunt uiteraard een brief sturen naar de abn amro met het verzoek om uit coulance (een deel van) de extra kosten aan u te vergoeden. mochten zij dat weigeren, dan hebt u de mogelijkheid om bijvoorbeeld een rechtszaak tegen abn te beginnen, maar dat zal veel tijd en dus ook veel geld kosten. neem in dat geval uw verlies.

daarnaast kunt u eventueel nog een klacht indienen bij het kifid. wilt u daar enige kans van slagen hebben, dan moet u wel kunnen aantonen dat de fout bij de abn amro lag en niet bij u en/of uw tussenpersoon.

let wel: er wordt al snel aangenomen dat u bijvoorbeeld niet wist dat niet binnen 4 maanden na een zwangerschap een dergelijke verzekering niet zou kunnen afsluiten, maar wel dat u dat behoorde te weten. en dat gaat behoorlijk ver over het algemeen.