Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 04-10-2010 14:31:47
Geldzaken & Recht

Abn overlijdens risico verzekering en hypotheek

De bank zal altijd zeggen dat het nooit voorkomt dat een notaris extra kosten in rekening brengt. praktijk leert echter dat dit steeds meer dagelijkse praktijk wordt en dat een ruime meerderheid van de notarissen hiervoor ook kosten in rekening brengt. er moet immers meer tijd en werk (en dus geld) in het dossier worden gestopt. aangezien dat juridisch aan u als koper te verwijten valt, komen die extra kosten voor uw rekening.

op zich wel netjes (en slim) van de notaris om hiervoor een aparte overeenkomst op te stellen. hierdoor weet u wel van te voren dat er extra kosten in rekening gebracht zullen worden.

overigens heeft de notaris blijkbaar niet gezegd dat de bank het wel zou betalen, maar alleen dat als u een claim wilt indienen, u dat bij de tp en/of de bank moet doen. dat zijn op zich wel de juiste loketten om deze schade naar door te spelen.