Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 05-10-2010 09:59:04
Geldzaken & Recht

Abn overlijdens risico verzekering en hypotheek

De 10% boete gaat pas spelen op het moment dat de verkoper de koper ingebreke heeft gesteld en de koper niet binnen de in die ingebrekestelling genoemde termijn het huis afneemt en de koopprijs betaald. overigens is dit een boete die voor matiging in aanmerking komt en in de praktijk door de rechter ook gematigd wordt.

daarnaast moet de verkoper op dat moment haast wel een nieuwe koper op de achterhand hebben omdat op dat moment de koopovereenkomst ontbonden wordt. de tijd dat dat het geval was, liggen achter ons.

op dit moment speelt ingebrekestelling nog niet en een verstandige verkoper zal ook liever nog een tijdje afwachten (uiteraard tegen vergoeding van zijn schade), dan de koopovereenkomst ontbinden en proberen de 10% boete te vorderen en te innen. vorderen is 1, toegewezen krijgen 2 en innen 3.

nog nergens voor nodig om ts bang te maken dus.