Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 05-10-2010 17:15:29
Geldzaken & Recht

Huis verkopen binnen 1 jaar

Lampekap,
je hebt helemaal gelijk. de regeling geld alleen als de verkrijging na 1 januari 2011 heeft plaatsgevonden. overigens hoeft de koper dan minder overdrachtsbelasting te betalen omdat die de koopprijs die zijn verkoper heeft betaald in mindering mag brengen.

vaak wordt dan afgesproken dat de koper dat voordeel dan aan de verkoper vergoed. binnenkort zal dat ook minder voorkomen omdat in hetzelfde besluit is bepaald dat de koper dan ook over die vergoeding overdrachtsbelasting moet betalen. feitelijk is het hele voordeel daarmee dus van de baan.

knap staaltje van marketing-technisch verantwoorde symboolpolitiek die vergelijkbaar is met het persbericht van bijna 1 jaar geleden waarin stond dat de erfbelasting goedkoper zou worden. dat dit voor minder dan 10% van de nalatenschap gold/geld stond er niet bij.