Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 06-10-2010 09:09:40
Geldzaken & Recht

Abn overlijdens risico verzekering en hypotheek

In de koopovereenkomst staat een datum waarop overgedragen moet worden (bijvoorbeeld 4 oktober). als op die datum niet overgedragen kan worden staat het (in dit geval) de verkoper vrij een ingebrekestelling te versturen. pas nadat de ingebrekestelling is verstuurd begint een termijn van (in de meeste overeenkomsten) 8 (kalender)dagen te lopen waarbinnen de koper dan alsnog moet afnemen. pas na ommekomst van die termijn kan de verkoper de keuze maken tussen ontbinden en 10% eisen en de koopovereenkomst in standhouden en 3 pro mille per dag eisen.

het is dus niet zo dat de verkoper een bepaalde termijn moet wachten voordat hij een ingebrekestelling kan doen uitgaan. op het moment dat de koper in verzuim is, kan hij dat al doen.