Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 06-10-2010 10:41:07
Geldzaken & Recht

Abn overlijdens risico verzekering en hypotheek

Met nhg is bij het aanvragen van de offerte al rekening gehouden. als de bank ineens nhg moet laten vallen, zal er een compleet nieuwe offerte moeten komen en dus ook opnieuw acceptatie.

daarnaast is het niet aan de notaris om de bank over te halen en voorwaarden te scheppen/te onderhandelen zodat het wel door kan gaan. de notaris zal alleen de extra kosten die hij moet maken om de afspraak te verzetten, te bellen met de bank om naar de stand van zaken te vragen en op het moment dat de stukken er wel komen met spoed te zaak voor te bereiden in rekening kunnen brengen. de notaris heeft verder geen invloed op de snelheid van de bank. dat zijn ts en de tussenpersoon.

overigens zorgt het later koppelen van orv's er, voor alle duidelijkheid, niet voor dat alsnog wel nhg gaat gelden of afgesloten kan worden. daarvoor zal de lening dan overgesloten moeten worden (met alle kosten van dien).

aangezien we inmiddels een aantal dagen verder zijn, vraag ik ts wel naar de huidige stand van zaken. is er al enig zicht op het rondkomen van het dossier?