Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 07-10-2010 08:28:35
Geldzaken & Recht

Abn overlijdens risico verzekering en hypotheek

1bakellende,
even voor de goede orde: de notaris kan pas het geld opvragen op het moment dat hij van de bank de zogenaamde hypotheekoopdracht heeft ontvangen. dat is bij de abn amro, mits de notaris daarop is aangesloten, een e-mail via een instantie genaamd: "stater". in die opdracht staan de gegevens die nodig zijn om de hypotheekakte op te stellen en geven ook aan dat het dossier compleet en akkoord is.

in de regel heeft de abn amro echter wel 5 werkdagen nodig om het geld gegarandeerd op de rekening van de notaris te krijgen. heel misschien kan de notaris regelen dat het een of twee dagen sneller kan. overigens kan de tussenpersoon ook een zogenaamde spoedprocedure aanvragen.

zorg er dus voor dat je alle stukken die je moet tekenen dezelfde dag terugstuurt.

hopelijk kan een en ander toch snel passeren.