Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 08-10-2010 08:45:25
Geldzaken & Recht

Abn overlijdens risico verzekering en hypotheek

De makelaar zal niet wachten totdat de handtekeningen gezet zijn. hij zal waarschijnlijk al bij het afschouwen hierover beginnen, maar zeker aan tafel van de notaris. hij zal tegen de notaris zeggen dat de extra nota van hem nog even op de nota van de koper opgenomen moet worden. de toon die hij hierbij zal aan slaan is een eentje van: "dit hebben we toch besproken en daar heb je mee ingestemd". protesteer daar meteen tegen omdat je de nota niet van te voren hebt gezien, de hoogte er van betwist en van mening bent dat jij geen opdracht hebt gegeven aan de makelaar van de verkoper. als de notaris wel de nota af wil nemen, dan ook meteen klagen bij de notaris en zeker nergens voor akkoord tekenen.

zodra je protesteert zal de makelaar zich op het standpunt stellen dat dus de overdracht niet door kan gaan. dat is natuurlijk onzin omdat hij niet degene is die daar over gaat. daarna zal hij tegen zijn klant (de verkoper) zeggen dat hij niet moet tekenen. daarop kun je richting verkoper reageren dat als hij dat niet doet je alle schade bij hem in rekening zult brengen, hij in verzuim is en dat verzuim ook aan hem is aan te rekenen en je nog dezelfde dag een ingebrekestelling zult doen uit laten gaan. daarnaast kun je tegen de makelaar nog een claim indienen wegens onrechtmatige daad. door zijn "advies" gaat de overdracht ineens niet door.

laat de makelaar maar met een nota komen die je vervolgens kunt aanvechten. een nota kan alleen maar opgemaakt worden als er een enige opdracht is gegeven.

als de makelaar wel een nota nastuurt kun je die naast je neerleggen. ook als er dreigbrieven komen van de makelaar moet je niet reageren. de makelaar wil geld, dan gaat hij maar naar de rechter om het af te dwingen.

ondertussen heb je dan natuurlijk wel al een klacht ingediend bij de nvm, vbo, lmv oid.

overigens hoop ik natuurlijk dat de makelaar zich netjes opstelt en dat de overdracht soepeltjes verloopt. ik hoor het graag en wens je alvast veel succes en plezier met klussen en verhuizen!