Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 08-10-2010 16:02:31
Geldzaken & Recht

Wat is verstandig voor een starter?

Als je geen contract hebt van eeuwig durende erfpacht, maar alleen erfpacht krijg je een probleem als de erfpacht afloopt. je bent dan namelijk je huis kwijt en krijgt er niets voor vergoed. als je wel eeuwig durende erfpacht hebt, kan bij afloop van de eerste erfpacht periode de erfpacht verhoogd worden zonder limiet.

bovendien is een huis op eeuwig durende erfpacht met maar een prijsvaste erfpacht periode van 30 jaar slecht verkoopbaar en zal naar mate het einde van de periode naderbij komt flink in prijs dalen.

ga je voor eeuwig durende erfpacht, laat dan een jurist het contract controleren op addertjes onder het gras. alleen erfpacht moet je dus nooit aan beginnen.

vladja