Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 08-10-2010 18:11:55
Geldzaken & Recht

Wat is verstandig voor een starter?

[quote=reddice schreef op vrijdag 8 okt 2010, 17:59]ok, ik snap het. maar zijn er dan wel voorwaarden waaronder het erfpacht in handen van een bedrijf wél aantrekkelijk kan zijn, zowel voor mij als voor een potentiële, toekomstige koper? waar zou ik dan op moeten letten, mocht ik besluiten om voor deze structuur te gaan?

voor jou aantrekkelijke voorwaarden? die zijn er niet!!

wel voor het bedrijf. dat krijgt én de grond in handen én nog een vergoeding gedurende de erfpachttijd en daarna kunnen ze er mee doen en laten wat ze willen en jij hebt alleen de losse stenen nog als je die mee wil nemen.

omdat je mededelings/iinformatieplicht hebt bij de verkoop van het huis, kan je deze erfpacht constructie niet wegmoffelen bij een eventuele verkoop. verzuim je het mee te delen, dan kan de koper naderhand ontbinding van de koop eisen (teruggave van de volle koopsom) en een schadevergoeding voor gemaakte kosten. tel uit je "winst".

vladja