Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 09-10-2010 13:19:14
Geldzaken & Recht

Abn overlijdens risico verzekering en hypotheek

Heb je bij de nota van de notaris ook een nota van de makelaar gehad? als dat niet het geval is, mag de notaris die kosten niet opnemen.

daarnaast heeft de verkoper opdracht gegeven om een ingebrekestelling op te stellen. die kosten komen dus voor zijn rekening. als hij die schade wil verhalen, dan moet hij (de verkoper) maar een zaak tegen je beginnen. de makelaar dient deze kosten bij zijn opdrachtgever in rekening te brengen. dat is zijn contractspartij.

het aanvullende bedrag van de notaris vind ik redelijk fors. is dit bedrag genoemd of alleen het aantal extra uren? dat aantal extra uren klinkt veel, maar loopt wel snel op. voor de overdracht moest iedereen ingeseind worden dat het niet doorging. daarna zal een medewerker van het kantoor een aantal malen de tussenpersoon en de bank hebben gebeld. maar ik zou daar wel een specificatie van verlangen. de notaris is verplicht om aan het zogenaamde tijdschrijven te doen. dat betekent dat van iedere handeling geadministreerd moet worden welke handeling is gedaan en hoeveel tijd dat gekost heeft. ook staat daar bij welke medewerker die handeling heeft verricht. niet bij naam overigens, wel bij functie. daar staat dan ook het bijbehorende uurloon bij. op die manier kun je de extra kosten controleren. eventueel kun je hiervoor een declaratiegeschil aanhangig maken bij de ringvoorzitter van het arrondissement waar de notaris onder valt. als je wilt weten welke notaris dat is, kun je contact opnemen met de knb.

als je het extra tarief vooraf betwist (liefst dit weekend dus nog een e-mail sturen), dan mag de notaris deze kosten niet zonder meer inhouden bij de overdracht.