Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 17-10-2010 16:58:47
Geldzaken & Recht

Offerte

Dag paul,

je kunt het beste zelf gaan shoppen bij banken en pensioenfondsen, of bij de vereniging eigen huis kijken. het percentage veranderd wel geregeld, dus in november/december vrijblijvende offertes vragen welke gelden tot de datum dat de huidige hypotheek afloopt. eerder heeft geen zin of het moet alleen ter oriëntatie zijn, want vaak is wel één hypotheeknemer steeds goedkoper en de looptijd van een offerte is niet zó lang.

wanneer je wijzigt van hypotheeknemer dien je er wel rekening mee te houden dat er weer een nieuwe hypotheekakte gemaakt moet worden bij een notaris naar jouw keuze. ook dáár kun je mee shoppen, want notarissen concurreren onderling ook (wel eens). hun tarieven zijn vrij.

je doet er verstandig aan deze aktekosten mee te rekenen in de vergelijkingen.
van de aktekosten betaalt de fiscus, dus ik ook, ongeveer 1/3-e mee door belastingaftrek.

hardware error man.