Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 18-10-2010 10:45:30
Geldzaken & Recht

Post raakt zoek bij abn amro

Courier,
wie wil je de schade nu laten vergoeden? als ik je laatste bijdrage goed lees, wil je de notaris dat laten doen. en dat terwijl je in een eerdere bijdrage ts de bank wil laten dwingen een overeenkomst na te komen.

laat ik je trouwens een tipje van (nou eigenlijk de hele) sluier oplichten over hoe de bank weet dat de akte getekend is. daarvoor stuurt de notaris niet zomaar een bevestiging, maar een afschrift met daaronder zelfs nog een aparte verklaring, de zogenaamde notarisverklaring. de tekst van de hele verklaring is op te vragen bij de rechtbank in den haag, maar er staat ondermeer in dat de notaris naar beste kunnen zich er van overtuigd heeft dat de rang die de hypotheek behoort te krijgen ook daadwerkelijk zal krijgen, de hypotheekgever ook eigenaar is en de opdracht uitgevoerd is.

op dat moment weet de bank dus alleen maar dat de akte getekend is. daarnaast moet de bank natuurlijk nog wel zeker weten dat ze ook daadwerkelijk een hypotheekrecht heeft gekregen. dat gebeurt, maar dat weet jij natuurlijk als geen ander, pas na inschrijving bij het kadaster. maar van die inschrijving wil de bank ook een bevestiging. tegenwoordig krijgt de notaris die bevestiging met de inschrijvingsgegevens binnen een paar werkdagen (vaak al binnen 3 dagen) van het kadaster toegestuurd. als de notaris die gegevens heeft, moet er nog een afschrift naar de bank waar die gegevens bijgevoegd worden.

in mijn beleving was dat het juiste antwoord geweest op mijn (min of meer rhetorische) vraag.

je andere argument over het niet terugontvangen van de gelden gaat in de praktijk ook niet altijd op. er kunnen goede redenen zijn voor een klant om terwijl de gelden al onderweg zijn naar de notaris te zeggen: "we stellen nog even de ondertekening van de akte uit, maar tot die tijd moet je het geld maar op de rekening laten staan". die laatste toevoeging wordt vaak gekozen om er voor te zorgen dat je niet eerst hoeft te wachten op het moment dat de bank het geld terugontvangen heeft en die ontvangst verwerkt heeft. daar gaat zo 5 dagen over heen. wil je daarna het geld weer opvragen en ontvangen, moet je ook weer rekenen op een vertraging van 5 werkdagen. ben je zo ineens 2 weken verder.