Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edwardus
edwardus - 23-10-2010 13:04:49
Computers & Telefonie

Computer loeit af en toe

Nee je zegt niks doms, want heel veel videokaarten worden ook gekoeld door een ventilator. nou weet ik niet hoe erg het loeien is, op kantoor hebben we allemaal gelijke pc's en 1 daarvan heeft een ventilator die zo af en toe kortstondig op vol vermogen draait, dat klinkt echt alsof de pc spoedig zal opstijgen. het verschil met een "normale" pc is erg groot, want een ventilator die af en toe wat harder moet werken, dat is normaal, maar zomaar ineens zonder aanleiding voluit blazen is niet normaal.
het zou kunnen zijn dat een temperatuur-sensor defect is (niet ongewoon) waardoor hij plots een veel te hoge temperatuur doorgeeft aan de controller, die daarop meteen actie onderneemt.

een ander soort geloei kan worden veroorzaakt door een versleten lager in de ventilator. die dingen gaan niet eeuwig mee, dus als je pc al wat ouder is, dan kan dat best het geval zijn. wel denk ik dat je het verschil moet kunnen horen tussen een slechts hard draaiende ventilator en een ventilator waarvan het lager versleten is.

in beide gevallen is het goede nieuws dat die onderdelen niet duur hoeven te zijn.