Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 27-10-2010 16:37:12
Geldzaken & Recht

Datum bankgarantie fout in koopakte

In beginsel geldt de datum zoals die in de koopovereenkomst is vermeld. echter ik zou de stelling wel aandurven dat iedereen er steeds van uit gegaan is en dat het ook de bedoeling is geweest van iedereen dat de bankgarantie op 17 december a.s. gesteld zou moeten worden. voordat je dat echter zeker hebt gesteld, sta je al voor de rechter.

om het dicht te timmeren zou ik aan de opsteller van de overeenkomst (dus ofwel de makelaar ofwel de notaris) vragen om een aanvullende overeenkomst met daarin dus de wijziging van de datum van de bankgarantie op te stellen en deze aan koper en verkoper ter ondertekening te sturen. op die manier is zeker goed geregeld.

zodra dat geregeld is, kun je de koper in gebreke stellen als hij niet op 18 december aan zijn verplichting tot het stellen van zekerheid heeft voldaan. overigens vraag ik mij wel af wat je daarmee opschiet. de enige praktische mogelijkheid die je daarmee krijgt is het ontbinden van de koopovereenkomst. neem aan dat je daar niet op zit te wachten omdat je dan weer op zoek moet naar een nieuwe koper.