Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 27-10-2010 17:34:52
Geldzaken & Recht

Spaargeld inleggen bij een hypotheek

[quote=edwardus schreef op woensdag 27 okt 2010, 17:28]geld lenen kost inderdaad geld, maar als je al je spaargeld inlegt en dus minder hoeft te lenen, heb je geen reserves meer en kun je later ook niet meer je hypotheek verhogen met aftrek in box 1. bovendien is een hypotheek verhoging later onevenredig duur, wanneer je ineens in de situatie zou verkeren dat je extra nodig hebt. je moet natuurlijk voor jezelf de afweging maken, maar ik vind 't zelf altijd minder interessant om af te lossen.

edwardus,
waarom verlies je het recht op renteaftrek? zolang je de extra lening maar weer gebruikt voor aanschaf en/of onderhoud van de eigen woning dan is er niets aan de hand.

en waarom is een hypotheekverhoging achteraf onevenredig duur? je kunt er nu natuurlijk al voor kiezen om een verhoogde inschrijving te nemen. dan leen je niet meteen het bedrag waarvoor je wel alvast een zekerheid verstrekt. in dat geval leen je dus bijvoorbeeld € 150.000,-- en doe je een inschrijving van € 50.000,--. wil je later die € 50.000,-- lenen, hoef je in elk geval niet meer langs de notaris.

aan de andere kant je wel meer sparen als je lagere maandlasten hebt. zie het probleem van zelf investeren dus niet zo zeer.