Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 29-10-2010 11:45:55
Geldzaken & Recht

Spaargeld inleggen bij een hypotheek

Courier,
netto inderdaad wel ja. maar dat is logisch. ik zal het je even uitleggen: als er een hypotheek op de woning zit, moet je die aflossen bij verkoop. dat geld krijg jij als verkoper dus niet in handen. hoef je geen hypotheek af te lossen, dan krijg je dat geld wel in handen.

kijkend naar de langlopende statistieken van de huizenprijzen, dan kun je maar 1 conclusie trekken en dat is: de prijzen stijgen. af en toe wel een dip(je) zoals begin jaren 80 en de afgelopen periode (hoewel de prijzen nu stabiliseren/stijgen).

daarnaast betaal bij een woning waar geen hypotheek op zit, geen rente en kun je dat bedrag dus meteen sparen. heb je wel een hypotheek, dan is je vrij besteedbaar inkomen uiteraard lager.

maar ook dat is logisch.