Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 31-10-2010 13:30:57
Geldzaken & Recht

Wat kan ik nu nog doen om ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid te krijgen

En hoezo heeft je ex verzuimd een akte van toedeling te maken? dat kan in dit geval alleen een notaris.

ik snap er, net als vladja, even heel weinig van.

alleen als je in gemeenschap van goederen getrouwd was, ben je nu mede-gerechtigd in de eigendom van de woning, maar hierdoor ook voor de helft van de hypotheek hoofdelijk aansprakelijk. je ex zal waarschijnlijk denken dat je dat voor het geheel bent, maar dat is alleen het geval als je samen de lening bent aangegaan.

blijkbaar is de woning nog nooit verdeeld. aangezien er nu geen overwaarde in het huis zit, kun je wel gaan verdelen, maar zul jij aan je ex € 12.500,-- moeten betalen om van je aandeel in het huis en de hoofdelijke aansprakelijkheid af te komen. er is immers geen overwaarde (dan had jij geld meegekregen), maar onderwaarde.

en zolang je ex niet aan de bank zijn inkomen aantoont, zal de bank geen ontslag uit de hoofdelijke aansprakelijkheid verlenen.

de enige mogelijkheid die jij nog hebt is primair verdeling vordering bij de rechter en subsidiair gedwongen verkoop van de woning zodat de woning ook verdeeld is. maar dat had een beetje slimme advocaat volgens mij ook al kunnen bedenken.