Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ce
cea - 01-11-2010 17:45:13
Geldzaken & Recht

Dubbel afsluitprovisie betalen?

Nee marcel, daar gaat het juist om, ik wil geen uitbreiding van mijn hypotheek!
laat ik duidelijker zijn: ik heb indertijd een hypotheek afgesloten met de rabobank (via notaris bekrachtigd) van €100.000. aan de bank heb ik over die €100.000 een afsluitprovisie moeten betalen. met de bank is toen overeengekomen om €75.000 in depot te zetten op een hypotheek plus rekening (dit betekent: niet opnemen ook geen rente betalen, wel opnemen rente betalen. deze betaalde rente kan ik dan jaarlijks aftrekken van mijn inkomstenbelasting.
de overige € 25.000 zou in depot (hypothecair credit) op mijn betaalrekening komen. dat wil dus zeggen, ik mag op mijn betaalrekening tot € 25.000 rood staan. uitgaven die ik maak voor mijn huis kan ik van dat geld betalen en de rente die ik aan bank moet betalen over dit hypothecair credit kan ik ook weer jaarlijks aftrekken van de inkomstenbelasting.
nu wilde ik liever niet dit laatste bedrag van €25.000 aanspreken voor mijn huis maar €15.000 daarvan als credit overhevelen naar mijn hypotheek plus rekening.
reden? van mijn betaalrekening worden ook de gezinsuitgaven betaald, dus zou ik aan het eind van het jaar moeten gaan uitpluizen, wat is betaald voor huis en hoeveel rente heb ik daarvoor betaald. terwijl alle rente die ik betaal op mijn hypotheek plus rekening zonder meer kan worden ingediend bij de inkomstenbelasting. puur gemak!