Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 02-11-2010 08:53:02
Geldzaken & Recht

Dubbel afsluitprovisie betalen?

Cea,
even voor de goede orde: bij de notaris is niets bekrachtigd. de autoriteit van een notaris er bij halen op dit punt zal je niets helpen. het enige dat bij de notaris is vastgelegd is dat je je huis in onderpand hebt gegeven aan de bank voor een bepaald bedrag. in de hypotheekakte zul je niets kunnen vinden over hoeveel je precies van de rabobank geleend hebt. dat staat allemaal in geldleningsovereenkomst die door de rabobank zijn opgesteld en door de rabobank en jou getekend zijn. daar heeft de notaris geen enkele bemoeienis mee.

het enige waarvoor de notaris de laatste jaren die stukken meetekent is voor de vaststelling van je identiteit.

daarnaast heb je destijds een lening afgesloten die je nu wilt wijzigen. door die wijziging verhoog je je lening. daar betaal je kosten voor. helaas krijg je geen geld terug voor het terugbrengen van een krediet. wijzigingen aanbrengen in een verstrekte lening kost dus geld.

kleine troost is nog wel dat die afsluitkosten weer fiscaal aftrekbaar zijn. dat beperkt dus al een deel van de schade.