Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 02-11-2010 09:15:20
Geldzaken & Recht

Economisch delict door overheid?

Inderdaad gewoon bezwaarschriften indienen. ga maar door tot aan de centrale raad van beroep. bij deze instantie kun je ook zaken indienen die betrekking hebben op de bijzondere bijstand en de langdurigheidstoeslag.

verwijs hierbij naar de volgende uitspraak van de centrale raad van beroep:
ljn: bm7166, rechtbank arnhem , awb 09/2232 d.d. 09-06-2010. deze uitspraak komt het op het volgende neer: de begrippen “langdurig laag inkomen” en “geen zicht op inkomensverbetering” moeten in de gemeentelijke verordening nader moeten worden gedefinieerd. er wordt vanuit gegaan dat met de nieuwe regeling de zogenaamde armoedeval voorkomen wordt. dit kan doordat gemeenten de mogelijkheid krijgen een glijdende schaal te hanteren waardoor een iets hoger inkomen niet meteen leidt tot het verlies van langdurigheidstoeslag (tk 2007-2008, 31 441, nr. 3, blz. 5, 6). verder wordt de verwachting uitgesproken dat: “de toekomstige regelingen op lokaal niveau de huidige doelgroep niet zullen uitsluiten en dat gemiddeld genomen de hoogte van de lokale langdurigheidstoeslag ook weinig zal afwijken van de huidige landelijke regeling, waardoor zich geen grote inkomenseffecten zullen voordoen” (tk 2007-2008, 31 441, nr. 3, blz. 7).

uit het bovenstaande blijkt duidelijk dat een afwijking in de wao-uitkering van enkele euro's niet kan leiden tot een afwijzing van de langdurigheidstoeslag. immers, er is ook geen sprake van een zicht op inkomensverbetering.

win je de procedure, moet de gemeente voor de gerechtskostenen de griffiekosten opdraaien (ik hoop toch zo dat dit dan ook echt gebeurd).