Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

co
courier - 02-11-2010 10:10:44
Geldzaken & Recht

Dubbel afsluitprovisie betalen?

Cea,
volgens mij heb je geen hypotheek plus rekening, maar een keuzeplus hypotheek en daarnaast hypothecair krediet op de betaalrekening.
in beide gevallen gaat het hier om kredieten waarop niet periodiek hoeft te worden afgelost.
je wilt nu de kredietlimiet van de keuzeplus hypotheek verhogen met € 15.000 tot € 90.000 en de kredietlimiet van het hypothecaire krediet op de betaalrekening verlagen met € 15.000 tot € 10.000.
daarvoor zullen in ieder geval nieuwe onderhandse contracten opgesteld moeten worden, al was het maar omdat op beide kredietvormen afzonderlijke rentevoorwaarden van toepassing zijn. de bank rekent hiervoor administratiekosten, afsluitprovisie is in dit geval een verkeerde term; de administratiekostern zijn fiscaal aftrekbaar in het jaar van betalen.