Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

co
courier - 02-11-2010 14:07:50
Geldzaken & Recht

Berekening rentepercenage restschuld hypotheek

Creativa,
dit is een vraag en beantwoord rubriek, dus minder geschikt om allerlei strikt persoonlijke opvattingen te spuien: daar zijn andere podia voor!
de bank acht u blijkbaar kredietwaardig genoeg om aan die lening van 2 ton een variabel rente% van 6,5% te koppelen; bedenk wel dat als u morgen onder de tram loopt, dan kan de bank fluiten naar z'n geld, tenzij uw erfgenamen bereid zijn de betalingsverplichting over te nemen.
bedenk ook dat als het hier om een hypothecaire restschuld gaat de bank voor het tekort na veiling een zgn. "executoriale titel" heeft, hetgeen dus inhoudt dat direct en altijd overal beslag op kan worden gelegd, zij het dat ze niet meer preferent zijn. dan snap ik de rol van de gerechtsdeurwaarder wel: zo ver heeft u het al laten komen!
als u wilt voorkomen dat u de resterende 25 jaar wordt gedwarsboomd in uw persoonlijke en zakelijke activiteiten, biedt de bank dan een bedrag aan tegen finale kwijting: misschien dat ze al bij € 30.000 de handen dichtknijpen.
geen primaire impulsieve reactie svp: als u dit verhaal niet "pruimt" sluit dan zelf dit topic.