Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 02-11-2010 21:32:33
Geldzaken & Recht

Economisch delict door overheid?

Aangezien ik ook bijstandsgerechtigd ben, kan ik het volgende over mijn gemeente berichten. de gemeente biedt inderdaad via avizo de basis- en de laagste aanvullende verzekering aan (fysio-behandeling: 9 behandelingen vergoed). heb je meer behandelingen nodig, dan moet dit worden aangevraagd via de aanvullende bijstand en die heeft weer de eigen criteria waaraan je moet voldoen. het " enige voordeel" is dat mijn gemeente (nog) het eigen risico voor haar rekening neemt! maar voor mij zit er dus een adder onder het gras en die is de volgende.
de gemeente int de premies, zodat je al een lager bijstandsbedrag hebt aan het einde van de maand als de uitkering binnenkomt. en dan moeten er bij mij dus alle vaste lasten ad. e 739,11 (huur, verzekering, elektriciteit) er vanaf. dan zit ik tot aan de 20e van iedere maand op een houtje te bijten en dit doe ik dus niet.

ik heb zelf een goede verzekering met een aanvullende verzekering voor onbeperkt vergoeden van fysiotherapie. deze verzekeraar is dsw en je kunt deze verzekeraar eigenlijk qua beleid vergelijken met azivo ( dit ziekenfonds is voortgekomen uit de socialistische zuil). dus: je raadt het al: ik betaal mijn premie pas als ik de toeslagen binnen heb. en dat ik dan - het ook nog tv,radio,tel + internet er nog af - ongeveer e 200,- kan besteden, maar hier alles van moet betalen! ja: het eigen risico komt voor mijn eigen rekening, maar nu vind ik dit nog geen probleem. ik behoor tot diegenen die nog steeds iets achter de hand hebben en ook wegens chronische ziekte een toeslag krijgen (dit jaar voor het eerst over 2009 vanwege hartinfarct in 2008), die aan het eind van het jaar wordt uitbetaald. schulden heb ik dan ook niet.

ik schrijf dit nu even neer om het verhaal van elenay wat te nuanceren m.b.t. de ziektekostenverzekering. wel heeft ze inderdaad gelijk dat de azivo-verzekering van de gemeente mij meer kost dan dat ik nu bij dsw betaal. dit is in totaal e 117.95. en volgend jaar komt daar e 12,- bij en nog eens e 40,- extra voor het eigen risico. maar ik bepaal liever zelf wanneer ik mijn premie betaal, dan dat ik afhankelijk ben van een magere aanvullende ziektekostenverzekering van de gemeente!