Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 03-11-2010 15:14:01
Geldzaken & Recht

Economisch delict door overheid?

@ lottesanne.

bedankt voor je reactie.
pma ken ik en als je daar dus de grootste dekking neemt kom je na een berekening op € 182,00 per maand.

mijn gemeente staat er ook landelijk om bekend dat het een sociaalbeleid heeft om te janken. het is toch gewoon triest dat een 70 jarige man, me in mijn loopje naar de winkel aanspreekt en zich zo kwaad maakt dat hij mij vraagt wat het verschil is tussen de gaskamer en uithongeren. die man was zo moe gevochten tegen deze gemeente, die stond gewoon op instorten.

maar kijk....vanmorgen pers thuis gehad en die gaan weer aan de slag en gemeente ter verantwoording roepen, dat is één.
ik blijf ze op de huid zitten hoor.

dan werd ik ook vandaag weer door mensen aangesproken en doet het verhaal snel de ronde en gaan mensen terug naar dat gemeentehuis, dus dat is goed!

dan kreeg ik een mail van de nationale ombudsman:

wat kunnen wij op termijn voor u betekenen?
u kunt ons vragen om een onderzoek in te stellen, als het ministerie niet tijdig op uw klacht reageert.
in principe kunnen wij geen onderzoek instellen als u het niet eens bent met de inhoudelijke reactie van het ministerie op uw klacht. de reden hiervoor is dat uw klacht gaat over de inhoud van wet- en regelgeving. de nationale ombudsman is niet bevoegd om onderzoek in te stellen naar de inhoud van wet- en regelgeving. de politiek is verantwoordelijk voor de inhoud hiervan.

waar kunt u wel terecht?
indien u het niet eens bent met de inhoudelijke reactie van het ministerie op uw klacht, dan kunt u uw klacht wel onder de aandacht brengen van een vaste kamercommissie van de tweede kamer of de politieke partij van uw voorkeur. voor meer informatie kunt u terecht op www.tweedekamer.nl of bij de afdeling voorlichting van de tweede kamer, via telefoonnummer (070) 318 22 11. het postadres is:

tweede kamer der staten-generaal
postbus 20018
2500 ea den haag.

indien u geen reactie ontvangt van het ministerie
stuur ons uw verzoek om onderzoek naar de behandelingsduur dan wel het uitblijven van een reactie zo snel mogelijk nadat de behandeltermijnen van de klacht zijn verstreken. vermeld in uw brief het dossiernummer (dat vindt u in de onderwerpregel van dit e-mailbericht). op basis van de informatie die u ons voorlegt, kunnen wij beoordelen of de nationale ombudsman een onderzoek kan instellen.

met vriendelijke groet,
de nationale ombudsman,
namens deze,




mr. d.j. hanse
onderzoeker

bureau nationale ombudsman
postbus 93122
2509 ac den haag
t (070) 3 563 646
f (070) 3 607 572

en ja die verzekering was goedkoop van mijn beneden buurman, maar hij liet het me toch echt zien.
hij wou er fysio bij en dat is hem voor die prijs gelukt.
hij was ook heel tevreden over die verzekering wist hij te melden.

dus ik kan me daar nu wel in gaan verdiepen en dat zal ik ogenschijnlijk ook nog wel doen, maar ik kom amper aan mezelf toe, dus moet nu even keuzes maken. volgende week denk ik de vergadering met de raadsleden, dus ik blijf doorgaan. maar eerst dus even dit economische delict aanpakken.

ik houd jullie op de hoogte en alle informatie is welkom.

jouw vorige wetsartikel dat ik ook had gelezen online heb ik gelijk naar de pers en de raadsleden gemaild, dus alvast bedankt daarvoor.

keep in touch, groetjes elenay