Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 03-11-2010 16:41:27
Geldzaken & Recht

Koopsubsidie

Even een extra vraag van mijn kant: waarom willen jullie de hypotheek verhogen? de woning is betaald en daarnaast ontvangt je man maandelijks een bedrag aan subsidie.

zolang je inderdaad die subsidie krijgt, kun je niet je maandlasten gaan verhogen. daarnaast kan het zo zijn dat jullie nu geen recht zouden hebben op subsidie omdat het gezinsinkomen hoger is geworden.

omdat je de subsidie al hebt opgezegd, kun je die alleen nog maar opnieuw aanvragen. zoals aangegeven zal daarvoor naar jullie gezamenlijke inkomen worden gekeken en waarschijnlijk daarom worden afgewezen.

in mijn ogen zitten de banken en de overheid wel op 1 lijn trouwens. de banken mogen geen extra geld verstrekken zolang je subsidie ontvangt. is vrij logisch want daarvoor is de subsidie niet bedoelt. zodra je de subsidie hebt opgezegd, kun je een 2e hypotheek aanvragen. geen enkel probleem. dat lijkt mij aardig op 1 lijn te zitten of lees ik het verkeerd.