Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

er
erky - 03-11-2010 17:46:17
Voeding & Gezondheid

Vieze vliegjes

Hallo nico s,

het juiste antwoord op jouw vraag zal afhangen van het soort vliegjes dat het zijn. fruitvliegjes zijn ongeveer 3 mm en als je goed kijkt zie je dat ze vrij grote oogjes hebben. zijn ze maar 2 mm, dan zijn het mogelijk 1-dagsvliegjes.

fruitvliegjes komen echt alleen op (over)rijp fruit af. eendagsvliegjes zitten overal. kijk voor de grap eens in bloempotten als jullie bloemen in de kamer hebben of er een plant is die in ruim water staat of langdurig natte grond heeft. even oppakken en schudden. als je eendagsvliegjes hebt dan hebben die hun kraamkamer in vochtige aarde. na schudden zal je zeker merken dat je uit de aarde komen kruipen en wegvliegen.

remedie? plant droger laten staan of een beetje brandnetelsoep op de aarde gieten. voor een recept, zie een goede (milieuvriendelijke) planten site.

succes.