Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 04-11-2010 14:42:35
Geldzaken & Recht

Rente over kindsdeel erfenis

Ussie,

je moet de huidige wet niet vergelijken met de toenmalige regelgeving. dat gaat namelijk niet op. oom is immers al in 1989 overleden. de toen geldende regels gelden nog steeds voor zijn nalatenschap.

daarnaast had oom een testament. die regels gaan ook nog eens voor op de wettelijke regels (ook de huidige).

daarnaast is de regel waar jij nu naar verwijst ook alleen van belang als er nu iemand overlijdt en er geen testament is maar wel een langstlevende en kinderen. dat werkt de zogenaamde wettelijke verdeling.

ik zou een notaris zeker niet op dat punt aanspreken. als er iemand verstand hoort te hebben van het erfrecht, is het wel de notaris (toch?).

en waarom zou de notaris willen aanspreken? die heeft juist al uitgezocht hoe het zit met de vordering van de stiefkinderen van je tante en daar een berekening op los gelaten.

zoals al gezegd: in 1989 was de wettelijke rente 8%. die rente is op de vordering van de stiefkinderen gezet. die rente kan en kon je niet later nog even bijstellen.