Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 04-11-2010 16:05:51
Geldzaken & Recht

Economisch delict door overheid?

Menneke schreef op donderdag 4 nov 2010, 02:59: in eerste instantie lijkt t.s. de gang van zaken m.b.t. de wwb landelijk te willen aankaarten en ik haal hier het einde van haar brief aan sozaw aan:

"""ik vind dit een zeer trieste, ernstige zaak, waar ik nu al haast een jaar mee bezig ben. en ik zal er dan ook alles aan doen inclusief de publiciteit opzoeken om deze
berekeningen uit dat wetsartikel te krijgen. dit is geen gemeentelijk beleid, dit is overheidsbeleid. u hebt hiermee geld ontnomen van mensen waar ze recht op hebben. als een uitkeringsgerechtigde dit zou doen, dan zijn de rapen gaar. bij de overheid lossen ze dit op met wachtgeld van € 10.000 per maand. ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en vertrouw erop dat u met onmiddellijke ingang de berekeningen uit art.12 van de wwb schrapt en het werkelijke inkomen als grondslag van de aanvraag zal nemen.""""""""

einde citaat elenay.


aangezien er dan op parlementair niveau gehandeld moet worden om dit uit de wet te halen c.q. te wijzigen heb ik dus de landelijke poltici benaderd en gelukkig heeft hans spekman (pvda) dit opgepakt.

hierop heb ik van t.s. geen enkele reactie gehad, terwijl dit toch de aangewezen weg is om deze zaak te veranderen. nee: elenay voer haar eigen koers en dat mag ze van mij. maar de wijze waarop zij dit doet, schiet mij in het verkeerde keelgat. ze verlegt haar aandacht immers van haar hoofdonderwerp naar haar eigen doen in haar gemeente. dit doet ze m.i. op een dusdanige manier van verontwaardiging, dat wil je deze gemeente al "bereiken" (waar het in eerste instantie dus duidelijk niet om ging) deze - ik denk zeer rechtse gemeente - helemaal geen gehoor zal geven aan wat zij zegt, gezien het feit dat zij zich alleen laat meeslepen door haar emoties.
ze heeft alleen contacten gelegd - buiten een paar kamerleden om - met die fracties die in een gemeenteraad in de regel weinig te zeggen hebben. met deze modus operandi - zoals alles weergeven hier op de kassa!site van wat ze heeft gedaan met hetgeen een ander (niet ik) heeft aangeleverd - geeft mij een zeer onaangenaam gevoel over deze dame. en daar laat ik het maar bij.


tenslotte readac: ben jij al in de weer geweest met je krant? het is nu al donderdag en we hebben nog niets van je gehoord.............





aangezien een ander wel kan meedenken maar niet voor mij kan denken, en hier ook l verkeerd wordt gedacht door menneke, zal ik alles op een rij zetten om te voorkomen dat het onderwerp zich nu gaat verleggen over hoe iemand zich hier voelt.

mijn bevindingen komen voort uit dat de gemeente hier onterecht mensen afwijst naar aanleiding van hun inkomen.
dus daar ben ik begonnen en daar ben ik nog steeds met de plaatselijke politiek mee bezig. in november wordt er dus hier een verordening aangepast, waardoor mensen dat wel zouden moeten gaan krijgen.


daar ben ik nu haast een jaar mee bezig en toen de commissie van bezwaarschriften vorige week aangaf, dat eigenlijk de rekenmethode van de overheid veranderd zou moeten worden, zodat gemeenten kunnen uitgaan van het werkelijk verkregen inkomen, in plaats van het gesuggereerde, pas toen heb ik dit aan fracties gestuurd in de tweede kamer etc., nog voordat menneke dit heeft gedaan.


nu ben ik blij met iedere steun, ook die van menneke, maar dat wil niet zeggen dat ik het probleem nu verplaats naar mijn gemeente, want het is precies andersom. het is begonnen bij mijn gemeente.

nu had de politiek hier met de gemeente afgesproken dat als mensen zich zouden melden bij de gemeenten, de gemeenten tegen die mensen zouden zeggen, dat de aanvraag wordt opgenomen, maar pas na de verandering van de verordening zou worden afgehandeld.


maar vandaag kreeg ik al berichten van de mensen dat dit dus niet gebeurd .....helaas.


dus menneke, het is en ....en.


het is haast een jaar lang begonnen in deze gemeente en nu sinds kort bij de overheid.




ik hoop dat ik hier nu mee alle miscommunicatie heb weerlegd.




verder heb ik een mail gekregen van hans spekman, waarin hij de mail van menneke bevestigd en dat hij de minister hierover vragen gaat stellen.


nu weten we allemaal dat een wet veranderen lang duurt en dat betekent dat 2010 om is en mensen buiten de boot vallen, mits de gemeentelijke politiek zoals straks hier voorgesteld is het minimum inkomen waaraan voldaan moet worden verhoogd van 100% naar 105% verhoogd. dit is dan een tijdelijke oplossing totdat de overheid de wet heeft veranderd.


hartelijke groetjes, elenay