Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 04-11-2010 16:32:09
Geldzaken & Recht

Economisch delict door overheid?

dank je lotsanne. ik ben vanmiddag bij buurtjes geweest. twee mensen die allebei zijn afgekeurd.

nu hebben die natuurlijk een ander inkomen, dan een alleenstaande, maar wat ik niet snap is, dat ze in 2006 langdurigheidstoeslag kregen. hun situatie niet is veranderd. er stond op hun brief dat het in 2007 weer werd afgewezen en dat ze het in 2009 nog maar eens moesten proberen aan te vragen. dat hebben ze gedaan en zijn in 2009 opnieuw afgewezen. weet jij bij toeval wat het minimum is van
twee mensen, dus gezamenlijk inkomen? ze krijgen 1295,- euro van het uwv.
ik zou dat nog voor ze uitzoeken. maar als ze het in 2006 wel krijgen dan weer niet bij geen verandering, dat snappen die mensen dan toch niet?

en dat wat je schrijft over die bijzondere bijstand klopt. probleem is en blijft, er is niemand die ze daar controleerd, dus ik ben afhankelijk van de mensen die zich bij me melden. en wat jij schrijft heb ik ze ook voorgelegd, maar dan verschuilen ze zich weer achter die verordening waarin staat tot 100%. nu doen de raadsleden die voor die verordening schuldig zijn hun best omdat te herstellen, want het was niet hun bedoeling, zo werd mij verteld dat dit tot zulke gevolgen zou leiden. allleen blijft een feit dat hierdoor de mensen die al zijn afgewezen, geen geld hebben gekregen. dus ik probeer ze te overtuigen dat dit alsnog met terugwerkende kracht zou moeten gebeuren na het veranderen van die verordening. ik heb het al hoor, maar met aftrek van het zogenaamde teveel van 14 euro. maar het gaat mij nu om het grote geheel.

gr. elenay