Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 04-11-2010 17:21:49
Geldzaken & Recht

Rente over kindsdeel erfenis

Vladja,

ts geeft aan dat er per kind ongeveer € 7.000,-- wordt gevraagd en dat de vorderingen destijds zijn bepaald op fl. 6.000,--. of dat laatste bedrag ook zo precies is, betwijfel ik. is een te mooi rond bedrag. waarschijnlijk voor het gemak even afgerond.

de vraag of er enkelvoudige rente of samengestelde rente berekend moet worden, is ook afhankelijk van het antwoord op de vraag wat er in het testament van de oom staat. samengestelde rente pakt namelijk heel anders uit dan enkelvoudige rente. een samengestelde rente van 8% is namelijk niet gelijk aan een enkelvoudige rente van 8%. op korte termijn is samengestelde rente vaak lager, maar ergens is er een punt waarbij de samengestelde rente de enkelvoudige rente inhaalt en daarna fors stijgt. dat punt is ondermeer afhankelijk van de hoogte van de rente, maar ook van de hoogte van de vordering.