Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 06-11-2010 12:29:39
Geldzaken & Recht

Hoe kom ik erachter of mijn levensverzekering aan mijn hypotheek is verpand ?

Je hebt dus al in je hypotheekakte gekeken en daar staat niets over een verpanding van een verzekering? bij welke bank is de hypotheek afgesloten? en is de hypotheek op hetzelfde moment afgesloten als de verzekering?

je kunt in de geldleningsovereenkomst die je met de bank hebt gesloten zien welke zekerheden je moet regelen: dat is minstens een hypotheekrecht op je woning en daarnaast wellicht een verpanding van de verzekering.

aan de andere kant kun je dit ook bij de verzekeraar nagaan. zij moeten namelijk een aantekening maken op de polis op het moment dat de polis verpand is. zij moeten immers weten aan wie ze moeten uitkeren als jij komt te overlijden.

nog even een terzijde vraag: je schrijft dat je in 2006 nog samenwoonde. nu niet meer dus? als de woning en/of de hypotheek op jullie beider naam staat, dan moet je daar nog wel wat voor regelen. als de verzekering op jullie beider naam staat, moet je ook nog wat regelen.

overigens zul je je niet meteen zorgen hoeven maken. als de verzekering verpand is, zal de verzekeraar de verzekering niet zonder toestemming van de bank kunnen afkopen. zij horen hier voor dus aan de bel te trekken.