Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

co
courier - 07-11-2010 17:03:22
Geldzaken & Recht

Hoe kom ik erachter of mijn levensverzekering aan mijn hypotheek is verpand ?

Nico,
als de begunstiging op jouw verzoek is gewijzigd van je ex-vriendin naar je dochter dan was/is deze polis niet verpand aan de bank. je tussenpersoon dient ervoor te zorgen dat je van averoachmea een nieuw clausuleblad krijgt waarop die wijziging als het ware aan je wordt bevestigd.
op die opgave van avero staat ook de waarde van het beleggingskapitaal per 1/1/10; laat je tussenpersoon uitrekenen wat de risicopremie was bij aanvang, trek dat af van de totaal betaalde premie en vergelijk dat met de waarde per 1/1.
zet je tussenpersoon aan het werk voor die € 300 bestandsprovisie die hij elk jaar beurt.
let wel: als je afkoopt, maak dan een voorbehoud voor de in het vooruitzicht gestelde schadeloosstelling. en onderteken niet blind stukken bij het kruisje.