Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fe
femke1988 - 08-11-2010 19:33:31
Geldzaken & Recht

Nhg naamwijzigen

Nou het is namelijk zo dat we al contact hebben gehad met een notaris en dat er dus een akte van verdeling is gemaakt en ook het ontslag uit de hoofdelijke aansprakelijkheid zou dan geregeld worden.

het huis moet ook op mijn naam komen te staan omdat de bank niet accoord gaat met alleen zijn naam/loon. hiervoor heb ik al een papier getekend zodat mijn naam dus ook op de hypotheek kwam te staan.

nou de hypotheek staat voor 30 jaar vast en de eerste 5 jaar is de periode dat je een boete kunt krijgen. we zitten nu pas op 1,5 jaar dus we moeten zeker nog 3,5 jaar wachten voor dat we boete vrij kunnen oversluiten.

ik zou dus doormiddel van die aktes die we zouden laten maken ook eigenaar van de woning worden, maar omdat nhg dus niet mee werkt hebben we deze aktes nog niet laten maken. dus het is niet van toepassing dat wij niet aan de voorwaarden voldoen.

de eerste toetsing die we hebben gehad was helemaal accoord. alleen tijdens de tweede toetsing ging nhg dus niet accoord. terwijl er niets was veranderd aan de situatie.

en als reactie op de overwaarde. er zit nog helemaal geen overwaarde op het huis alleen maar onderwaarde.

alvast bedankt.