Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 09-11-2010 19:32:40
Geldzaken & Recht

Nhg naamwijzigen

Femke,
hoe weet je zo zeker dat de boete € 30.000,-- zal zijn? wie heeft je dat wijs gemaakt? als ik op deze website http://www.actuelerentestanden.nl/pages/rente/boeterente/boeterente.asp">berekening boeterente even reken, kom ik daar bij lange na niet op uit. zelfs bij de grootste boeterenteboeven (de ing met de voordeelhypotheek) en 7% rente kom in maar net op € 20.000,--. nog steeds een gigantisch bedrag, maar toch.

een reden waarom de nhg niet meewerkt en mij nu pas te binnen schiet heeft er ook mee te maken dat er aan de eigendom gesleuteld wordt. er komt immers een nieuwe mede-eigenaar.

is het ook geen optie om de woning te verdelen en toe te delen aan je vriend, ontslag uit de hoofdelijke aansprakelijkheid voor zijn ex te regelen en wellicht dat jij dan wel mede-aansprakelijk wordt? dat is een weg die ook vaak bewandelt wordt. let wel: je wordt dan mede-eigenaar en deelt dus ook niet automatisch mee in de toekomstige overwaarde. maar dat kun je ondervangen met een goed samenlevingscontract.

je bent dan weliswaar de nhg wel kwijt, maar hoeveel is dat op jaarbasis? globaal zo'n € 500,--. met die € 500,-- moet je dus eerst de overdrachtsbelasting die je moet betalen terugverdienen voordat nhg pas voordelig voor jullie wordt.

blijf je dus niet blind staren op 1 mogelijkheid. er zijn er sowieso 2!