Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 11-11-2010 20:35:00
Geldzaken & Recht

Economisch delict door overheid?

@ menneke,

tja, menneke, de christenunie heeft daar een ander woord voor. die noemde dat een pragmatische oplossing, want ze hadden belangrijker zaken te doen, vertelde ze me.

gelukkig dacht d66 hier anders over.

ik heb deze week met alle raadsleden van alle partijen hier gebeld en alles nogmaals uitgelegd, in de hoop dat er nu eindelijk iemand er iets van begrijpt.

de stand van zaken is nu zo.

de verordening is door de commissie afgelopen maandag aangenomen en komt volgende week in de gemeenteraad.

maar het is nu nog niet goed.

het is nu wel zo, dat ook mensen met een andere uitkering dan de bijstand de langdurigheidstoeslag kunnen aanvragen, maar het verschil zit hier in, dat
iemand met een bijstandsuitkering het volle pond krijgt en met een andere uitkering en zelfde minimuminkomen door de berekening van de overheid zogenaamd, dus alleen op papier hoger in inkomen uitkomt. dat bedrag wordt dan van de langdurigheidstoeslag onterecht afgetrokken.

na al die gesprekken is d66 gisteravond dieper op de zaak gedoken en belde mij terug omdat hij zelf de berekeningen is gaan toepassen.

hij gaat nu iets voorbereiden, want is het met me eens, dat dit zo niet kan.

ook zal hij dit landelijk gaan aankaarten.

gisteravond hebben we gezamenlijk de berekeningen doorgenomen. hij ontdekte nog een schrijffoutje in mijn brief van 1 euro, maar dat veranderde de uitslag van de gemeentel zoals het was geweest dus niet.

in iedergeval heeft het de aandacht en ook de vvd heeft me erover teruggebeld.

en wat het ministerie betreft, ik blijf ze bellen, smile.