Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 13-11-2010 18:08:52
Geldzaken & Recht

Schulden aflossen met hypotheek

Het is sterk afhankelijk van jouw inkomen hoeveel hypotheek je kan krijgen. overfanciering is ook geen hobby meer van de normale hypotheekbanken.

als je een hypotheek kan krijgen, en daar de schuld bij onder kan brengen, ga je wel veel minder rente betalen over de schuld. maar kies dan wel een lange vaste renteperiode. de goedkope aanbieders zijn vaak van het type dsb. zodra de vaste korte periode voorbij is, ga je de hoofdprijs aan rente betalen en je kan geen kant op.

overigens is alleen de rente over het bedrag voor de aankoop van het huis aftrekbaar bij de belastingen. houd daar wel rekening mee met ht uitrekenen van de netto lasten. en in het eerste jaar heb je meer aftrek (door bijkomende kosten) dan in de volgende jaren,

vladja



vladja