Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

co
courier - 14-11-2010 12:13:00
Geldzaken & Recht

Schulden aflossen met hypotheek

Het is in ieder geval verstandig om bij 1 bank en 1 intermediair vrijblijvend binnen te stappen hoeveel je maximaal met je huidige inkomen kunt lenen en welk huis er dan qua koopsom haalbaar is.
ga je daar onder zitten dan ontstaat er in theorie ruimte voor een stukje schuldsanering maar dat wordt weer beperkt door het feit dat banken zeker niet verder gaan dan 125% van de executiewaarde en die ligt al gauw 10% lager dan de vrije verkoopwaarde.
conclusie: los in versneld tempo die dure schuld af, betaal die belastingschuld, daarmee toon je aan dat je kredietwaardig bent; ga daarna op zoek naar een huis en calculeer zelf dat maandelijkse bedrag van die studieschuld in je persoonlijke lusten/lastenplaatje of een en ander wel haalbaar is.