Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

invalide
invalide - 14-11-2010 12:23:53
Geldzaken & Recht

Schulden aflossen met hypotheek

€15000,- + €18.000,- = € 33.000,- dus totaal geen eigen geld dus lastig lenen!

ik zou voor goede voorwaarden en lagere rente dit eerst in huurwoning aflossen en dan pas met liefst enig eigen geld een huis zoeken.

je kunt dan meer lenen en tegen lagere maandelijkse kosten.
nu ben je een extra groot risico dus extra duur en kom je bij afab of iets anders wat erg op dsb bank lijkt als je al een hypotheek zou krijgen.

een huis van €118.000 + kosten koper en de restschuld van €33.000 zou dus rond de €160.000,- worden en dat is extra hoge top hypotheek!

alleen een plaatselijke bank als de rabo wil voor een klus woning nog wel eens iets doen dus als je handig bent, meerdere jaren vast werk hebt is er enige kans op redelijke voorwaarden, maar reken op niets!
dus een klus woning die vermoedelijk snel in waarde kan stijgen door doe het zelf werk kan dit mogelijk zijn maar geen gewone woning.

vele jongeren zitten met dit probleem tenzij er een grote kans is op loon stijging door promotie bij afgestudeerden.

ook wil het nog wel eens helpen als ouders borg staan maar als het fout gaat heb je wel een familie ruzie.... dus liever niet!