Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 23-11-2010 09:03:07
Geldzaken & Recht

Omzetten van hypotheek

Wat bedoel je omzetten? kiezen voor een andere vorm bij argenta zal inderdaad niet zomaar gaan. oversluiten naar een andere bank kan altijd, maar kost vaak wel boeterente, taxatiekosten, afsluitkosten en notariskosten. daarnaast ben je geld dat in de polis is gestort zeker kwijt.

overwaarde kan van invloed zijn. veel banken rekenen met een rente voor 75% van de executiewaarde. is je huis minder waard, dan volgen er risico-opslagen. maar: overwaarde moet wel aantoonbaar zijn, zeker op dit moment. en niet iedere verbouwing is waarde-vermeerderend. ook is het niet zo dat als je € 10.000,-- investeert in je woning, je woning ook € 10.000,-- meer waard wordt. vaak is dat maar zo'n € 6.500,--. reken je dus niet te snel rijk.

een taxatierapport zou ik nog even meewachten. zou ik pas doen als je neef ook daadwerkelijk besluit de hypotheek over te sluiten. dan wil de bank het hebben. anders is het zonde van het geld.