Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 27-11-2010 16:03:48
Geldzaken & Recht

Problemen hypotheek

Een overdracht op 1 december kun je wel al vergeten. het dossier bij de bank is blijkbaar nog niet of net aan compleet en kan nu beoordeelt worden. dat duurt bij de meeste banken (minstens) 5 werkdagen. daarna worden pas de stukken voor de notaris opgesteld en verzonden. op het moment dat de notaris die stukken heeft ontvangen, kan hij het geld pas opvragen bij de bank. daar gaat ook 5 werkdagen overheen voordat de notaris het geld zichtbaar op de rekening heeft. de akte van levering mag niet eerder getekend worden dan dat dat notaris het geld op de rekening heeft. je komt dus al aardig halverwege december voordat de overdracht door kan gaan.

jullie raken je droomhuis trouwens echt niet meteen kwijt. na 1 december kan de verkoper je ingebreke stelling en zal je dan een termijn van 8 dagen moeten geven om alsnog de koopovereenkomst na te komen. pas na die termijn kan de verkoper kiezen: of de koopovereenkomst ontbinden en de boete opeisen, of de koopovereenkomst in stand houden en 3 pro mille per dag eisen. ontbinding van de koopovereenkomst zal in de huidige situatie niet zo snel gebeuren. het huis moet immers opnieuw verkocht worden. en een nieuwe koper zal er niet zo snel zijn.

ook zal een verkoper niet gaan ontbinden als duidelijk is dat het dossier wel compleet is maar de notaris het geld nog niet op de rekening heeft.

mocht de bank toch zeggen dat ze niet willen financieren, dan heb je inderdaad een heel groot probleem. je zou dan kunnen proberen nog bij een andere bank een financiering te krijgen.

wacht eerst de reactie van de bank (welke ik graag verneem trouwens).