Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 09-12-2010 21:13:22
Geldzaken & Recht

Economisch delict door overheid?



beste collegae,

ik heb goed nieuws.
na een jaar werk om een wethouder een simpele wet uit te leggen, die ik wel begrijp, maar hij verkeerd heeft toegepast met alle gevolgen van dien, heb ik vandaag gelijk gekregen van het ministerie, die mij gebeld hebben vanmorgen.
na een gesprek gisteren met de direkteur van sociale zaken en de teamleider worden mijn argumenten om te komen tot een efficiënter uitvoeringsbeleid volgend jaar ook overgenomen. en als eindejaarsbericht heb ik deze mail vandaag gestuurd, want ze bleven hier de verkeerde berekening maar toepassen.


geacht college en leden van de raad,

op advies van de nationale ombudsman heeft mevrouw sealeti van het ministerie van szw, vandaag met mij contact opgenomen. de uitslag luidt als volgt.

de berekening uit wetsartikel 31, had nooit gebruikt mogen worden om de inkomens vast te stellen van mensen die een aanvraag doen voor de langdurigheidstoeslag. u had volgens mevrouw sealeti moeten uitgaan van het feitelijke inkomen. ze raadde mij dan ook aan, dat als u dit niet zou terugdraaien ermee naar de rechter te gaan, wat ik ook absoluut zou doen! dan bent u niet alleen weer € 100,- voor de advocaat kwijt, maar u mag dan alle gerechtelijke kosten dragen. u heeft de berekening uit wetsartikel 31 uit gemakzucht gehanteerd en van een dwingend recht is absoluut geen sprake, aldus mevrouw sealeti. op mijn verzoek zal mevrouw sealeti kijken of ze hier in een verzamelbrief naar de gemeente meer aandacht aan kan geven. niettemin begrijpt ze niet dat ik het wel begrijp en de wethouder de wet nog moet uitleggen.

waarvoor u de berekening wel mag gebruiken is het volgende:
wetsartikel 31 is bedoeld als samenloop voor de berekening van de wwb met andere uitkeringen.
dus heeft iemand een inkomen dat moet worden aangevuld met bijzondere bijstand om tot het minimum te komen, dan wordt deze regeling toegepast.

dit betekent dat ik het hele jaar uw werk heb zitten doen. dat mensen tevergeefs dit hele jaar zijn uitgesloten van de langdurigheidstoeslag. dit nu na mijn actie met behulp van de raadsleden die het wel begrepen achteraf kunnen krijgen, maar waarop u alsnog de berekening toepast. dit leidt tot discriminatie, omdat iemand uit de bijstand de volledige langdurigheidstoeslag krijgt en iemand met een wao onterecht wordt gekort, omdat zij door de berekening die u toepast zogenaamd boven dat minimum uitkomen.

uitgaande van bovengenoemde verzoek ik u vriendelijk doch dringend, met directe ingang uit te gaan van het feitelijke inkomen, de mensen die er voorheen ook al recht op hadden met spoed de langdurigheidstoeslag met rente over te maken en mij de door u opgelegde korting uit te betalen.
als dank voor mijn inzet, wil ik niet het salaris van de wethouder vragen, maar een kerstpakket zal ik niet afslaan, tenslotte heb ik het werk voor u gedaan!

smile....mijn feestje vandaag en de raadsleden waarmee ik werk gaan er vanavond al vragen over stellen.

collegiale groet, elenay