Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 10-12-2010 15:22:12
Geldzaken & Recht

Economisch delict door overheid?

Dank je wel lottesanne,

vanmorgen werd ik wakker met de felicitatiesmsjes van raadsleden.
op zich wel mooi, maar gelijk erg triest dat het allemaal zo wordt gespeeld door de ambtenaren.
vandaag hoorde ik van de accountant die daar jaren geleden heeft gewerkt, dat het allemaal een spel is. en dat werkt zo.

dat ene bijdehandje dat sturen ze naar de commissie van bezwaarschriften en ook nog naar de rechter als dat moet. dat betalen ze liever, want dat komt uit een andere pot, dus daar heeft die afdeling geen hinder van, maar dan kunnen ze wel binnen het budget blijven die opgelegd wordt door de wethouder. ook hebben ze hier personeel (vooral de deskundigen) ontslagen, vanwege dat er minder uitkeringsgerechtigden waren. maar als je mensen laat werken voor een uitkering, dan blijven natuurlijk wel de aanvragen voor toeslagen en kwijtscheldingen doorgaan en los je met ontslaan van personeel niks op.

zo ontstaat zoals nu een achterstand van nu al 4 maanden en kan de directeur aan het einde van het jaar zeggen van, we moeten overwerken, zodat zij er dus zelf weer beter van worden door de extra verdienste.

dat is het spel en daar mogen we het mee doen, dus je begrijpt wel, dat ze niet blij zijn met controleurs zoals ik.

een reden temeer om te blijven controleren. van de schrik hebben ze me nu eindelijk na 3 maanden en 2 weken mijn participatiebijdrage vandaag uitbetaald.

en een kerstpakket is geen sprake van denk ik, maar ik kon het toch even niet laten, dat vergelijk te maken.

groetjes elenay