Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 18-12-2010 19:31:53
Geldzaken & Recht

Hoe het huurhuis opleveren?

Niet bellen met de woningbouw maar een brief sturen:

----------------------------

woningbouwvereniging
.........
.........
........


................................................ plaatsnaam, ............ (datum)


betreft: pand ..................... nr. te ..................., huurder ............... overleden d.d. ....................


geachte dames en heren,

bijgaande brief met lijst heb ik van u mogen ontvangen (kopieen bijvoegen) over de oplevering van bovengenoemde huurwoning als erfgenaam/nabestaande (wat van toepassing is). wat mij ten zeerste verbaast, is dat er geen briefpapier van uw organisatie gebruikt is, geen briefhoofd of logo, niets van te zien.

wat mij nog meer verbaast, is dat er eerst een makelaar komt kijken en die dan zegt welke gebreken hersteld moeten worden, omdat het huis in de verkoop gaat en kennelijk in een voor hem verkoopbare staat opgeleverd moet worden.

wat er gebeurt met het huis na de oplevering en de contacten, die u daarover heeft met een makelaar, is een zaak voor de twee genoemde partijen, waar ik volkomen buiten sta en ik wil hier ook niet in betrokken worden.

u begrijpt dat ik niet zo maar even € 1.500,-- ga betalen voor allerlei werkzaamheden en verzoek u vriendelijk hierover schriftelijk contact met mij op te nemen om tot een correcte oplevering van het huis aan u te komen zonder verdere bemoeienis van een makelaar. en beslist schriftelijk, daar ik schriftelijk benaderd ben door u en nu het liefst alles op papier heb om misverstanden te voorkomen.

ik verwacht uw bericht binnen 2 weken.

met vriendelijke groeten,


.........................

-------------

als ik zo over een paar dingen, die je noemt van de lijst, na denk, sterkt mij dit (net als andere "experts") dat hier een lijst van de makelaar achter steekt. een scheur in wc-pot, die er niet is, stopcontacten zonder nadere aanduiding welke dan stuk zijn/vervangen moeten worden.

dus schakel de woningbouw in. waarschijnlijk kijken die net zo verbaast als jullie. bij een oplevering hoort een lijst met precies wat er zou moeten gebeuren. geen algemene lijst.

vladja