Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

as
ashley2 - 22-12-2010 19:06:24
Geldzaken & Recht

Hoe het huurhuis opleveren?

Hallo vladja,

allereerst heel erg bedankt voor alle moeite. het kan zijn dat het een algemene lijst is, dat geloof ik gelijk van je. maar behang trekken eisen ze gewoon. de benedenburen hebben het moeten laten doen, dat kostte hen 1500 euro. en ik vind alle mankementen die er zijn, zoals een tolilet die niet doorloopt, toch voor kosten van de verhuurder is. of zie ik dat verkeerd? ik voel het gewoon zo....dat zij winst willen slaan , om zo het huis voor een goede prijs te kunnen verkopen.
maar ik zal idd. een kopie van alles vragen, zoals je aanraadde. nogmaals bedankt.
gr. ashle=vladja schreef op woensdag 22 dec 2010, 18:52: de lijst, die je gekregen heb, is een algemene lijst met de punten waaraan bij de bezichtiging aandacht aan besteed wordt en wat je eventueel alvast kan "aanpassen/herstellen" mocht er iets mee mis mee zijn. het is dus geen opdrachtlijst. de makelaar komt namens de wbv de inspectie/opleveringsstaat opnemen. dat is een vervelende constructie. als de woningbouwvereniging erbij is, kan je gelijk eventueel tegengas of afspraken maken. of de makelaar maakt ter plaatse een lijst en vraag dan onmiddellijk een kopie mee (kan er niets meer aan toegevoegd worden) òf eis dat je omgaand schriftelijk de tekortkomingen zwart op wit in handen krijgt, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

ga naar http://www.huurgeschil.nl/index.php?page=faqwoonruimte.php">huurgeschil.nl.... in het kopje staat oplevering niet apart genoemd. dat komt wel voor en staat als volgende onder: "opzegging dringend eigen gebruik". via die link en dan naar beneden scrollen.

40 jaar geleden werden de huizen niet met behangklare (kale) muren geleverd. dat mocht je zelf uitzoeken. bovendien vraag mij af of er nog wel een opnamestaat is van het moment dat de woning verhuurd werd. mocht die er nog zijn, eis dan een kopie van die staat op.

vladja